Ayurveda och den kalla vintern

Vi är många som lätt hamnar i obalans under de kalla vintermånaderna. Vintern har sin egen energi av torr kall och virvlande vara.

Personligen så ökar min produktivitet..eller gör den verkligen det. Jag kläcker mins bästa ideer, nätverkar, har mycket god att tänka, skriva, läsa. Men känner ofta att det blir rörigt i knoppen av allt som virvlar där inne. Jag känner ett behov av att röra på mig men känner ingen tillfredsställelse när jag gör det. Jag drömmer om varma stränder och längtar bort -vårens och sommarens alla resor är redan planerade.

Jag är orolig, tappar lätt tron på mig själv och kasserar mer än hälften av mina ideer efter att engagerat timmar i dem. Varför? För vintern sätter mig ur balans. Vata-energin blir för mycket, jag älskar den och älskar att vara den som drömmer, sprutar ideer och brinner för olika saker. Men lågan brinner ut snabbt. Mitt engagemang vänds snabbt till osäkerhet kring det jag gör. Vata-energin är också min största fiende.

För jag blir inte mer produktiv, snarare har jag så många bollar i luften att jag knappt hinner fånga en enda. De faller alla till marken medans jag drar igång ännu ett projekt i huvudet.

För att hitta balans väljer jag alltid att producera mindre under vintern. Tiderna är tid för återhämtning, reflektion och insikt. Att ge mig själv tid till det är det viktigast i att hitta balans. Att följa med i det naturliga flödet och lita på att våren och sommaren kommer med ny energi, nya chanser att blomma ut. Det finns tid för allt jag vill göra. Precis som träden drar jag tillbaka all min styrka och energi, istället för att slösa den på sådant som jag troligtvis inte for iland, konserverar jag den inom mig. Ger den tid att gro så när våren kommer kan den växa, knoppa och tillslut blomma ut i full styrka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait