Så var det dags för ett nytt hälsoår 2023

Din hälsa ligger i dina händer. Den är ditt ansvar och ett projekt som aldrig upphör. En stark hälsa kräver medvetenhet och en hel del arbete.

När ett nytt år börjar så tänker vi ofta på de saker vi vill att vårt nya år ska bestå av. Vi vill rätta våra fel, finna det vi sökte under det gångna året och hinna med allt det som vi inte han under de senaste 12 månaderna.

Att känna sig taggad på en nystart i januari är positivt, vi fylls av motivation och förväntan. Dessa drivkrafter kan få oss att göra stora förändringar med vår hälsa, men de kan lika snabbt försvinna.

Att upptäcka att vi inte var sådär disciplinerade när det gällde hälsa, kost och motion som vi hoppades, kan snabbt döda den mest spirande motivation. När vi inte lyckas med det vi förutsätter oss att göra sänks vårt självförtroende drastiskt. Det påminner oss om den där negativa bilden av vår person som vi försöker driva undan djupt inom oss själva. Alla önskningar, all motivation, våra hälsodrömmar spolas snabbt iväg och kvar står vi blottade i vår egen svaghet och känner misslyckande.

För att ta tillvara på vår motivation i december och få det resultat vi önskar – finns det några saker som är viktiga att ta i beaktande.

Mål vi sätter kan lyfta oss, men kan med samma kraft trycka ner oss i skorna. Sätt rimliga mål, inte efter vad du läst att andra gör. Dina mål ska passa din vardag och din person.

Det är ok att ha dåliga dagar, det gör inte ditt hälsoarbete mindre värt. När det gäller kroppen har progression och förändringar ett organiskt flöde snarare än en statisk kurva uppåt. Go with the flow.

Det finns inga quickfixes. Förändringsprocesser ska ta tid. När du genom hälsosamma val ändrar din hälsa ändras saker i din kropp. Även om det är till det bättre kan det vara tufft för kroppen när hormoner, vanor, kemi och livsstil påverkas. Det kan vara känslosamt. Ge dig tid att andas igenom det.

Hälsa är ett val och ett eget ansvar. Du kan anlita PT, coacher gå olika kurser. Men är du inte beredd att ta ansvar vid varenda litet val i livet, är du inte beredd att vara den som lyfter hantlarna, snör på dig springskorna, köper hem rätt mat, väljer hälsosamma relationer, tar tid för återhämtning kommer din hälsoglöd 2023 sakta falna ut i slutet av Februari.

Hälsa är ett jobb att göra, ett aldrig avstannande flöde av val, ett medvetet byggande av hälsa på alla plan. Hälsa är inte målet – hälsa är att aldrig sluta göra rätt val, att orka göra det jobbiga, att ständigt förlåta dig själv när du inte gör det, att plocka upp dig själv när du ramlar ur sadeln och börja om. Att aldrig ge upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait